• prijatelji
  • druženje
  • fantje
  • igra
  • šola
povzeto po Andreji Poljanec

Fantje že v svoji primarni družini razvijejo marsikatere svoje sposobnosti, odkrivajo kaj jih zanima, v čem so dobri, v čem niso, preizkušajo razne stvari, da bi odkrili tisto, kar jim resnično leži in v čemer resnično uživajo. Pri določenih letih pa  potrebujejo vrstnike, prijatelje, sošolce, kot njihovo socialno okolje, da še v krogu novih ljudi dokažejo, pokažejo in preizkusijo svoje sposobnosti. Potrebujejo potrditev od zunanjega okolja. Zelo radi se družijo v skupinah in v njih izražajo svojo energičnost, iščejo akcijo v raznih igrah, tekmujejo in sodelujejo med seboj. S tem sklepajo prijateljstva in zadovoljujejo že prej omenjene potrebe.

Prek igre in športa se dokopljejo do občutkov uspešnosti in tudi obvladovanja določenih spretnosti. Poleg skupinskega druženja, je dragoceno, da ima vsak fant tudi svojega prijatelja, saj z njim lahko razvije globlje prijateljstvo, kot z vsemi v skupini.

Pri vseh teh igrah je zelo pomembno,  da fante opozarjamo in da so pozorni na to, da med druženjem ne pozabijo na spoštljivost in prijaznost drug do drugega! Za to pogosto potrebujejo ob sebi odrasle, ki jih v miru pomirijo, da se lahko živahno igrajo naprej!

person

dr. Katarina KOMPAN ERZAR,univ. dipl. psih.

Imate vprašanje? Potrebujete več informacij ali pomoč?
Stopite v stik z nami.

Andreja Poljanec

dr. Andreja POLJANEC,univ. dipl. psih

Projekt MOST

Projekt MOST je namenjen vsem, ki iščejo kvalitetne strokovne vsebine in informacije ter pomoč v primerih osebnih stisk o tematikah, ki so povezane z vsebinami vzgoje otrok in mladostništva, partnerstva, osamljenostjo in depresijo. Osebne stiske in težave s katerimi se soočajo ljudje v sodobni družbi so iz leta v leto bolj zaznane in namen projekta je ravno v tem, da se zgradi t.i. MOST med tistimi, ki iščejo odgovore in rešitve ter tistimi, ki lahko omogočijo strokovne vsebine in prve oblike pomoči.

Pridruži se nam

skladMZZSEU sklad

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.