V primeru, da iščete sočuten pogovor s strokovnim osebjem ali potrebujete druge oblike pomoči vzpostavite stik z organizacijami, ki so prikazane v nadaljevanju.

TERAPIJE
ŠTUDIJSKO-RAZISKOVALNI CENTER ZA DRUŽINO (ŠRCD)

Študijsko-raziskovalni center za družino je zasebni zavod, ki se ukvarja s terapevtskim delom, reševanjem konfliktov, svetovanjem, izobraževanjem ter raziskovalnimi in socialnimi projekti. Naloga zavoda je omogočiti soočanje posameznikov in skupin z njihovimi preteklimi izkušnjami in olajšati ustvarjalno ter polno življenje v sedanjosti. V primeru iskanje terapevtske pomoči (partnerska, družinska, individualna terapija) vzpostavite stik z zavodom ŠRCD.

ENOTA LJUBLJANA

040 508 785

vsak dan od ponedeljka do petka

ENOTA DOMŽALE

040 820 899

vsak dan od ponedeljka do petka

SLIŠIMO TVOJO STISKO
24 URNI BREZPLAČNI ZAUPNI TELEFON SAMARIJAN

Posameznik v osebni oziroma duševni stiski lahko pokliče vsak dan in se pogovori s strokovnjaki prostovoljci o svojih stiskah. Pogovor ni starostno omejen, zagotovljena je popolna anonimnost in zaupnost (pogovor se ne snema). Pogovor poteka po Rogersovi metodi nedirektivnega svetovanja.

116 123
KLIC JE BREZPLAČEN

vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih,
24 ur na dan

TOM TELEFON ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE
ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

TOM je nastal kot čustvena opora otrokom in mladim, ki se v procesu odraščanja srečujejo z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Otroci in mladostniki lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni.

116 111
KLIC JE BREZPLAČEN

vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih
med 12. in 20. uro
 

KLIC V DUŠEVNI STISKI
UNIVERZITETNA PSIHIATRIČNA KLINIKA LJUBLJANA

V stiski se je dobro z nekom pogovoriti; z nekom, ki vas posluša in razume. Lahko je to vaš bližnji, vselej pa to ni mogoče. Takrat se lahko obrnete na svetovalce po telefonu. Klic deluje v okviru UPK Ljubljana od leta 1980, ko je bil ustanovljen kot prvi telefon za svetovanje pri nas. Svetovalci Klica v duševni stiski so izobraženi za delo z ljudmi in še posebej usposobljeni za pogovor z ljudmi, ki razmišljajo o samomoru. Na pomoč lahko pokličete ne glede na vzrok vaše stiske. Z razumevanjem bodo poslušali vašo pripoved, morda vam bo že to v olajšanje. Pokličite tudi v primeru depresije. Pokličejo lahko vse generacije.

01 520 99 00
KLIC JE BREZPLAČEN

vsak dan med 19.00 in 7.00 uro.

Katarina Kompan Erzar

dr. Katarina KOMPAN ERZAR

zakonska in družinska terapevtka

supervizorka z licenco Socialne zbornice Slovenije

predavateljica na Teološki fakulteti

predavateljica na Univerzi Sigmunda Freuda

Tomaz Erzar

dr. Tomaž ERZAR

zakonski in družinski terapevt in supervizor

predavatelj na Teološki fakulteti

Janez Sečnik

dr. Janez SEČNIK

spec. zakonske in družinske terapije

Tatjana Rožič

dr. Tatjana ROŽIČ

spec. zakonske in družinske terapije

supervizorka z licenco Socialne zbornice Slovenije

Andreja Poljanec

dr. Andreja POLJANEC

spec. zakonske in družinske terapije

supervizorka

predavateljica na Univerzi Sigmunda Freuda

predavateljica na Fakulteti za uporabne družbene študije

Projekt MOST

Projekt MOST je namenjen vsem, ki iščejo kvalitetne strokovne vsebine in informacije ter pomoč v primerih osebnih stisk o tematikah, ki so povezane z vsebinami vzgoje otrok in mladostništva, partnerstva, osamljenostjo in depresijo. Osebne stiske in težave s katerimi se soočajo ljudje v sodobni družbi so iz leta v leto bolj zaznane in namen projekta je ravno v tem, da se zgradi t.i. MOST med tistimi, ki iščejo odgovore in rešitve ter tistimi, ki lahko omogočijo strokovne vsebine in prve oblike pomoči.

Pridruži se nam

skladMZZSEU sklad

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.